[S] Echosonda Lowrance x4-Pro

wędkarski bazar :)

Moderator: Malak

Awatar użytkownika
wuran
junior
Posty: 428
Rejestracja: 03 cze 2014, 10:26

[S] Echosonda Lowrance x4-Pro

Postautor: wuran » 21 kwie 2015, 19:26

sprzedam jak w temacie Lowrance X4-Pro

opis tutaj http://www.lowrance.pl/?module=products&Path=1_2_106

cena 390 zł za:
Echosonda Lowrance X-4 PRO,
zestaw kabli zasilających,
przetwornik echosondy,
podstawka pod echosondę,
________________________________
rocznik '73 - koło Haczyk Klub Fenix
C&R (capnij i rąbnij ;-) )

Awatar użytkownika
wuran
junior
Posty: 428
Rejestracja: 03 cze 2014, 10:26

Re: [S] Echosonda Lowrance x4-Pro

Postautor: wuran » 23 kwie 2015, 22:45

nowa cena 350 zł
________________________________
rocznik '73 - koło Haczyk Klub Fenix
C&R (capnij i rąbnij ;-) )

Awatar użytkownika
timi
junior
Posty: 357
Rejestracja: 03 maja 2014, 23:41
Lokalizacja: Lublin (pochodzę z Hajnówki, woj podlaskie)
Kontaktowanie:

Re: [S] Echosonda Lowrance x4-Pro

Postautor: timi » 27 kwie 2015, 22:55

Polskie menu?
Obrazek
Mariusz Bajko '83, Koło PZW PERKOZ, Okręg Białystok, Klub Carrum Team

Awatar użytkownika
wuran
junior
Posty: 428
Rejestracja: 03 cze 2014, 10:26

Re: [S] Echosonda Lowrance x4-Pro

Postautor: wuran » 28 kwie 2015, 06:43

Echo kupione w Polsce, popołudniu podłącze ją pod aku to odpowiem, bo w tym roku jeszcze jej nie odpalałem :-)
________________________________
rocznik '73 - koło Haczyk Klub Fenix
C&R (capnij i rąbnij ;-) )

Awatar użytkownika
mario_z
VIP
Posty: 3345
Rejestracja: 21 lis 2009, 20:09
Lokalizacja: Lublin-Miasto

Re: [S] Echosonda Lowrance x4-Pro

Postautor: mario_z » 28 kwie 2015, 08:44

wuran pisze:Echo kupione w Polsce, popołudniu podłącze ją pod aku to odpowiem, bo w tym roku jeszcze jej nie odpalałem :-)

W tym roku może mieć inne menu ;-) :-P
Cena bardzo atrakcyjna, Mariusz nawet jeśli ma angielskie menu to szybko to ogarniesz, kilkanaście minut no może godzina zabawy i masz to w jednym paluszku.
Koło PZW Lublin Miasto
Klub WKS SZUKAREK Lublin
_________________
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej :-P

Awatar użytkownika
wuran
junior
Posty: 428
Rejestracja: 03 cze 2014, 10:26

Re: [S] Echosonda Lowrance x4-Pro

Postautor: wuran » 28 kwie 2015, 09:35

mam do niej jak trzeba instrukcję po polsku (skan), a co do menu, to nie pamiętam, angielski jako tako znam więc "zoom" rozumiem, menu raczej idiotoodporne więc łatwe do ogarnięcia. z plusów pokazuje temperaturę i napięcię (V), dlatego przydatne przy silniku elektrycznym, bo można podłączyć pod ten sam aku i kontrolować napięcie
________________________________
rocznik '73 - koło Haczyk Klub Fenix
C&R (capnij i rąbnij ;-) )

Awatar użytkownika
mario_z
VIP
Posty: 3345
Rejestracja: 21 lis 2009, 20:09
Lokalizacja: Lublin-Miasto

Re: [S] Echosonda Lowrance x4-Pro

Postautor: mario_z » 28 kwie 2015, 20:56

wuran pisze:mam do niej jak trzeba instrukcję po polsku (skan), a co do menu, to nie pamiętam, angielski jako tako znam więc "zoom" rozumiem, menu raczej idiotoodporne więc łatwe do ogarnięcia. z plusów pokazuje temperaturę i napięcię (V), dlatego przydatne przy silniku elektrycznym, bo można podłączyć pod ten sam aku i kontrolować napięcie

Podłączanie echa do aku... z którego zasilany jest silnik może być niebezpieczne dla echa i kosztowne w naprawie, lepiej wydać dwie stówki na torbę, akumulator oraz ładowarkę i mieć spokojną głowę.

KLIKNIJ
Koło PZW Lublin Miasto
Klub WKS SZUKAREK Lublin
_________________
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej :-P

Awatar użytkownika
timi
junior
Posty: 357
Rejestracja: 03 maja 2014, 23:41
Lokalizacja: Lublin (pochodzę z Hajnówki, woj podlaskie)
Kontaktowanie:

Re: [S] Echosonda Lowrance x4-Pro

Postautor: timi » 28 kwie 2015, 22:06

Dobra rezerwuje. Jest mi potrzebna, a cena jest bajer. Na wędkarskie graty mam 200 PLN bo na dniach dochodzą kolejne graty, za które muszę już zapłacić i to nie mało. Ten sport ostro czyści portfel hehe :)
Obrazek
Mariusz Bajko '83, Koło PZW PERKOZ, Okręg Białystok, Klub Carrum Team

crizz100
junior
Posty: 309
Rejestracja: 03 lut 2014, 15:55

Re: [S] Echosonda Lowrance x4-Pro

Postautor: crizz100 » 28 kwie 2015, 22:17

mario_z pisze:
wuran pisze:mam do niej jak trzeba instrukcję po polsku (skan), a co do menu, to nie pamiętam, angielski jako tako znam więc "zoom" rozumiem, menu raczej idiotoodporne więc łatwe do ogarnięcia. z plusów pokazuje temperaturę i napięcię (V), dlatego przydatne przy silniku elektrycznym, bo można podłączyć pod ten sam aku i kontrolować napięcie

Podłączanie echa do aku... z którego zasilany jest silnik może być niebezpieczne dla echa i kosztowne w naprawie, lepiej wydać dwie stówki na torbę, akumulator oraz ładowarkę i mieć spokojną głowę.

KLIKNIJ


A czemu jest niebezpieczne ?!

Awatar użytkownika
mario_z
VIP
Posty: 3345
Rejestracja: 21 lis 2009, 20:09
Lokalizacja: Lublin-Miasto

Re: [S] Echosonda Lowrance x4-Pro

Postautor: mario_z » 28 kwie 2015, 22:19

Słyszałem że duże spadki napięcia czy coś takiego ma zły wpływ na echo, nie wiem ile w tym prawdy więc dla świętego spokoju zapodałem sobie torbę z aku... i ładowarką. Lepiej dmuchać na zimne. ;-)
Koło PZW Lublin Miasto
Klub WKS SZUKAREK Lublin
_________________
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej :-P

crizz100
junior
Posty: 309
Rejestracja: 03 lut 2014, 15:55

Re: [S] Echosonda Lowrance x4-Pro

Postautor: crizz100 » 28 kwie 2015, 22:48

Wersja z oddzielnym akumulatorem w torbie na pewno jest wygodniejsza. Ale nic się nie stanie łączac bezpośrednio do akumulatora wszak jest to najlepszy filtr i wygładza wszystkie skoki napięcia.

Awatar użytkownika
wuran
junior
Posty: 428
Rejestracja: 03 cze 2014, 10:26

Re: [S] Echosonda Lowrance x4-Pro

Postautor: wuran » 29 kwie 2015, 14:34

moja sonda ma podpięty bezpiecznik na skoki napięcia, a po drugie skoro napięcie nie spadało poniżej 11 Volt to nie ma obawy o echo, po to właśnie na nim sprawdzałem naładowanie aku, bo to co pokazują kontrolki na silniku niewiele daje.
________________________________
rocznik '73 - koło Haczyk Klub Fenix
C&R (capnij i rąbnij ;-) )

Awatar użytkownika
mario_z
VIP
Posty: 3345
Rejestracja: 21 lis 2009, 20:09
Lokalizacja: Lublin-Miasto

Re: [S] Echosonda Lowrance x4-Pro

Postautor: mario_z » 29 kwie 2015, 16:56

wuran pisze:moja sonda ma podpięty bezpiecznik na skoki napięcia, a po drugie skoro napięcie nie spadało poniżej 11 Volt to nie ma obawy o echo, po to właśnie na nim sprawdzałem naładowanie aku, bo to co pokazują kontrolki na silniku niewiele daje.

Kontrolki na silniku to tylko taki bajer. :roll:
Koło PZW Lublin Miasto
Klub WKS SZUKAREK Lublin
_________________
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej :-P

Awatar użytkownika
wuran
junior
Posty: 428
Rejestracja: 03 cze 2014, 10:26

Re: [S] Echosonda Lowrance x4-Pro

Postautor: wuran » 29 kwie 2015, 20:32

wiem, bo jak włączałem 5 bieg to na naładowanym aku potrafił pokazać 60% :-), a po przejściu na 3 bieg znowu 100% naładowania
________________________________
rocznik '73 - koło Haczyk Klub Fenix
C&R (capnij i rąbnij ;-) )

crizz100
junior
Posty: 309
Rejestracja: 03 lut 2014, 15:55

Re: [S] Echosonda Lowrance x4-Pro

Postautor: crizz100 » 29 kwie 2015, 20:44

mario_z pisze:
wuran pisze:moja sonda ma podpięty bezpiecznik na skoki napięcia, a po drugie skoro napięcie nie spadało poniżej 11 Volt to nie ma obawy o echo, po to właśnie na nim sprawdzałem naładowanie aku, bo to co pokazują kontrolki na silniku niewiele daje.

Kontrolki na silniku to tylko taki bajer. :roll:


Nie wiem jakie macie silniki, ale u mnie w Flover dzialaja te diody prawidlowo. Trzeba sobie tylko sprawdzic miernikiem jakie napiecie odpowiada ilu diodom.
A to ze przygasaja to normalne bo napiecie spada pod obciazeniem

Awatar użytkownika
wuran
junior
Posty: 428
Rejestracja: 03 cze 2014, 10:26

Re: [S] Echosonda Lowrance x4-Pro

Postautor: wuran » 28 maja 2015, 20:57

zdjęcia echa


Obrazek
Obrazek
Obrazek
________________________________
rocznik '73 - koło Haczyk Klub Fenix
C&R (capnij i rąbnij ;-) )

Awatar użytkownika
wuran
junior
Posty: 428
Rejestracja: 03 cze 2014, 10:26

Re: [S] Echosonda Lowrance x4-Pro

Postautor: wuran » 30 maja 2015, 22:47

sprzedane
________________________________
rocznik '73 - koło Haczyk Klub Fenix
C&R (capnij i rąbnij ;-) )


Wróć do „Sprzedam/Kupię/Oddam/Zamienię”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości